Održavanje drugog Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja najavljuje drugi Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja najavljuje drugi Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, koji će se na razini Europske unije održati od 20. do 24. studenoga 2017. godine, s ciljem predstavljanja brojnih mogućnosti koje nudi strukovno obrazovanje i osposobljavanje mladim ljudima i odraslima kako bi otkrili svoje talente i razvili specifična znanja i vještine za radna mjesta današnjice, ali i sutrašnjice.

Republika Hrvatska je na prošlogodišnjem te ujedno i prvom Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju zauzela treće mjesto na području Europske unije po broju organiziranih događanja u navedenom tjednu, čime je dokazala da je strukovno obrazovanje prioritet na dnevnom redu javnih politika. Stoga MZO poziva da se i ove godine aktivno uključite i svojim događanjima i aktivnostima date doprinos Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te podizanju svijesti o mogućnostima i važnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te njegovoj promociji kao prvom izboru u odabiru karijere.

Ove godine jedna od aktivnosti koja predstavlja izvrsnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju bit će i #CedefopPhotoAward, međunarodno natjecanje koje provodi agencija Europske unije, Europski centar za razvoj strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (CEDEFOP). MZO poziva učenike svih dobnih skupina uključenih u strukovno obrazovanje, da sudjeluju u CEDEFOP-ovom natjecanju s izradom serije fotografija kojima će predstaviti svoje iskustvo u svijetu strukovnog obrazovanja. Važno je naglasiti da različiti timovi učenika mogu predstavljati istu ustanovu. Rok za podnošenje prijava je 15. srpnja 2017. godine.

Nagrada najboljem timu bit će dodijeljena 24. studenoga 2017. godine na završnom događanju Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u Bruxellesu.

Pozvani ste da se sa svojim aktivnostima uključite u drugi Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te međunarodno natjecanje u organizaciji CEDEFOP-a u sklopu istoga te otkrijete svoje talente i u 2017. godini.

Izvor: http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=15593&sec=1933