Empiria ima najbolju poduzetničku ideju – Održan Zadar Youth Challenge

Održan je drugi po redu Zadar Youth #challenge!


U sklopu projekta „SOS – Surađuj i ostvari sebe“ u prostorijama COIN-a organiziran je Zadar Youth Challenge, dvodnevno događanje usmjereno nezaposlenim mladima u dobi od 18 do 30 godina. Uz mentore i predavače sudionici su intenzivno radili na razvijanju poduzetničke ideje kroz timski rad i kombiniranje tri ključne riječi.  Sudionike su mogli pratiti i  predavanja na kojima su im bila prezentirana osnovna znanja potrebna za oblikovanje i razvoj poslovne ideje te kako istu prezentirati i prilagoditi tržištu.

Stručni sud je bio jednoglasan – sudionici su pokazali iznimnu kreativnost, snalažljivost kao i volju da uspiju na zahtjevnom tržištu rada.

Nakon prezentacije (pitcha) stručni žiri (Branka Lukić – Illeconcept, Ana Odvitović – Inovativni Zadar, Selma Čmelik – Zona Plus) je imao težak zadatak jer sve predstavljene poslovne ideje bile su jako dobre te odlično osmišljenje i razrađene. No pobjednik se morao izabrati, a kako je stručni žiri naglasio – presudile su nijanse.

Članovi grupe Empiria proglašeni su najboljom grupom, a njihova ideja bazirala se na platformi za umrežavanje lokalnih turističkih vodiča, ali i svih onih koji bi htjeli upoznati nove ljude kroz prezentaciju svog grada turistima, ali tako da potencijalni turist koji ih unajmi doživi destinaciju kroz oči lokalaca.