Drugi Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA objavila je javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti u svrhu samozapošljavanja. Predmet ovog poziva je dodjela potpora za samozapošljavanje kao jedna od aktivnosti u sklopu provedbe projekta SOS – Surađuj i ostvari sebe.

Potpore za samozapošljavanje dodjeljuju se u pojedinačnom iznosu do najviše 71.000,00 HRK, a raspoloživo je ukupno preko 547.000,00 HRK.

Kako bi se pridonijelo rastu zaposlenosti, pogotovo pripadnika ranjivih skupina među kojima i mladih nezaposlenih osoba, kroz projekt SOS rješavanju ovog gorućeg problema doprinosi se kroz dva pravca: prvi je vezan uz samozapošljavanje i poticanje poduzetništva, a drugi kroz jačanje i pozicioniranje na tržištu rada Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Zadarske županije.

Kroz projekt se održava niz aktivnosti koje će doprinijeti provedbi Strategije razvoja ljudskih potencijala Zadarske županije, a koje su usmjerene na ranjive skupine i učenike srednjih škola.

Projekt SOS – Surađuj i ostvari sebe, provodi Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u partnerstvu sa Zadarskom županijom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Projekt SOS je u 100% iznosu financiran iz „Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020″ Europskog socijalnog fonda kroz natječaj „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III”, a ukupna vrijednost mu je 1.925.833,68 kuna.