Dani poslova u turizmu 2018.

Nakon uspješno održanih Dana poslova u turizmu u 2017., na kojem je sudjelovalo više od 110 vodećih poslodavaca iz turizma i ugostiteljstva te više od 14 tisuća posjetitelja ovogodišnja manifestacija održat će se u Osijeku, Zagrebu i Splitu.

Nakon uspješno održanih Dana poslova u turizmu u 2017., na kojem je sudjelovalo više od 110 vodećih poslodavaca iz turizma i ugostiteljstva te više od 14 tisuća posjetitelja u potrazi za sezonskim zapošljavanjem, ovogodišnja manifestacija održat će se u Osijeku, Zagrebu i Splitu prema sljedećem rasporedu:

  • 17. siječnja 2018. u Osijeku, Sportska dvorana Gradski vrt, Ulica kneza Trpimira 23, 31000, Osijek, od 9 do 15 sati
  • 26. siječnja 2018. u Zagrebu, Kongresna dvorana na Zagrebačkom velesajmu, Avenija Dubrovnik 15, 10 000, Zagreb, od 9 do 15 sati
  • 2. veljače 2018. u Splitu, Športski centar Gripe, Osječka 11, 21000, Split, od 9 do 15 sati

Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu. Prilika je to da brojni poslodavci-izlagači predstave mogućnosti koje nude za zapošljavanje, odnosno slobodna radna mjesta za ovu godinu, a na svakom će se izlagačkom mjestu moći i izravno pojedinačno razgovarati sa zainteresiranim osobama za posao. Uz to, organizirat će se i panel rasprave, promocija mjera aktivne politike zapošljavanja,  centara kompetencija u turizmu kao i obrazovne mogućnosti za ta zanimanja.

Osim velika tri sajma u sklopu ovogodišnje manifestacije organizirat će se i specijalizirani sajmovi 18. siječnja u Vukovaru i 23. siječnja u Bjelovaru u obliku susreta učenika i studenata sa stručnjacima iz sektora turizma i ugostiteljstva. Cilj je kroz interaktivna predavanja koja će održati stručnjaci i poslodavci prezentirati turističko-ugostiteljski sektor i turizam s namjerom povećanja atraktivnosti, zainteresiranosti i zapošljivosti za navedena zanimanja.

U sklopu Dana poslova u turizmu organiziran je i natječaj “Inovativan budi – turizam ti posao nudi” s ciljem promocije zanimanja i obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu za sve srednja škole i visoko učilišta s programima iz područja turizma i ugostiteljstva. Nagradni natječaj će biti otvoren od 15. do 29. siječnja, a atraktivne nagrade na studijska putovanja u Baskiju, Austriju i Hrvatsku će se dodijeliti na sajmu u Splitu 2. veljače. Više informacijama o nagradnom natječaju potražite na www.mint.hr.

Izvor: www.esf.hr